Policy Plan of K4TW

To request this information in English e-mail us at rb@kitsfortheworld.org

1.      Naam organisatie:
KiTs for the World  /  K4TW

2.      RSIN nummer:
8229.56.925

3.      Contact info:
KiTs for the World
Industrieweg 41 B,  8263AC Kampen
Tel. 038-8520831
Email: contactus@kitsfortheworld.org

 1. De stichting heeft ten doel:

a. het steunen van projecten voor kinderen uit gezinnen die zich niet een lidmaatschap van een sportclub kunnen veroorloven;
b. het financieren van lidmaatschappen voor deze kinderen bij sportclubs;
c. het verzamelen van sportkleding voor kinderen en jong volwassenen die wonen in achterstandsgebieden op internationaal niveau;
c. het laten recyclen van aan de stichting gedoneerde sportkleding en sportschoenen die afgekeurd zijn voor hergebruik.
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
a. het plaatsen van inzamelpunten voor het doneren van tweedehands sportkleding;
b. inkomstenwerving middels recycling van sportkleding en sportschoenen;
c. sponsorwerving; d. het (doen) organiseren van (sport)evenementen en activiteiten.
De stichting heeft geen winstoogmerk..

 1. Hooflijnen actuele beleidsplan:

  1 Onze belangrijkste doelstelling is samenwerken met voetbalclubs voor hergebruik en distributie van voetbaltenues naar projecten die voetbal als een ontwikkelingsdoel gebruiken voor sociale verandering. Deze voetbalkleding donaties worden gebruikt in projecten waar bijv grote armoede heerst , en als support aan locale charities levert K4TW de basic voetbalkleding die herhaaldelijk gebruikt wordt als motivatie voor kinderen en jongvolwassenen om deel te nemen aan diverse initiatieven die voetbal als ontwikkelingsdoel  gebruiken.

  2 K4TW werkt alleen met charities die een bewezen staat van dienst hebben betreffende invloed in de sociale impact in de leefgemeenschappen ter plaatse. Projecten die wij supporten zijn onderdeel van deze geregistreerde liefdadigheidsinstellingen en bevestiging van het gebruik van de voetbaltenues voor het door ons omschreven doel tot bijdrage van sociale ontwikkeling is vastgelegd zodat deze niet gebruikt worden voor andere doeleinden bijv. verkoop.

  3 Door hergebruik en en een nieuw doel te geven aan voetbalkleding dragen we bij aan SDG 13 (Social Development Goal nr13; Climate change) . We werken samen met instellingen die die projecten uitvoeren zoals: gelijke rechten voor jongens en meisjes, HIV voorlichting en preventie, AIDS bestrijding en begeleiding, Onderwijs. Anti Racisme bewustzijn en duurzame ontwikkeling onderwijs. Daarnaast supporten we ook instellingen die met oorlogsslachtoffers werken waar voetbal gebruikt wordt als een tool om kinderen en jonge volwassenen die getraumatiseerd zijn door hun ervaringen te helpen weer nieuw balans en evenwicht in hun leven te vinden.

  4 Sport en dan specifiek voetbal kan gebruikt worden in het opbouwen van vrede en een betere wereld door sportiviteit en als voorbeeld het Olympisch ideaal. In de aanloop naar SDG’s werd het duidelijk dat voetbal een belangrijke rol kan spelen in de realisatie van deze doelstellingen. Links tussen de individuele SDG’s en sport kunnen opgezet worden. Naast SDG 13 = Klimaat verbetering zijn er diverse andere SDG’s waar sport een belangrijke connectie kan maken, bijv. SDG nr 3 ( geestelijke en fysieke gezondheid) nr4 ( kwaliteitsonderwijs), 5 ( gelijke rechten voor allen) 8 ( werkgelegenheid en economisch groei), 10 ( verminderen van ongelijke behandeling ) 11 ( duurzame steden en leefgemeenschappen), 16 ( vrede, gerechtigheid en sterke instituties) and 17 (partnerschappen).

Visie:
–          Ondersteuning en hulp leveren  aan non-profit organisaties die dmv sport werken aan de ontwikkeling  en ondersteuning van kinderen en jonge volwassenen in ontwikkelings gebieden.

 • Ondersteuning en hulp leveren aan kinderen uit minima gezinnen om hen de mogelijkheid van een lidmaatschap van een sport vereniging te bieden.

Activiteiten:
–          Plaatsing van collectiepunten bij sportvereningingen en ondernemers voor het inzamelen van (tweedehands) voetbal / sportkleding en toebehoren zoals: sportschoenen, ballen, scheenbeschermers, trainingstassen etc.
–          Sponsor werving voor materialen en verzending
–          Organiseren / deelnemen aan ( sport )evenementen en activiteiten
–          Organiseren van tombolas ( prijzen verloting )

6.       Samenstelling bestuur:
Het bestuur bestaat uit 3 personen:
–          Voorzitter : Craig Lourenco
–          Secretaris : Ramona Tolhuis
–          Penningmeester: Colin Latham

Beloningssysteem: Geen
Alle bestuursleden en overige medewerkers zetten zich in op vrijwillige basis en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden

7.       Verslag uitgevoerde activiteiten:

KICK 4 LIFE 

Over de organisatie:
Gebruikt de kracht van voetbal en sport ten gebruikt deze  om het leven van kansarme kinderen waar dan ook ter wereld te verbeteren.  KiCK 4 LIFE zijn gestart in 2005 met de focus op Lesotho – Afrika, waar we verschillende projecten gerealiseerd hebben: HIV preventie door via sport gerichte gezondheids voorlichting ,vrijwillig testen, maatschappelijk ontwikkeling, en support in onderwijs en werk gelegenheid. Lesotho staat op nr.3 van landen met hoogste percentage van HIV en meer dan 100.000 kinderen zijn wees geworden.

Craig Bellamy F. donaties : 2012

Over de organisatie :

Deze voetballer uit de Engelse premier league, startte de Craig Bellamy Foundation die voetbal gebruikt als middel om kinderen in Sierra Leone te helpen. Samen met KiTs for the World organiseerden ze een inzamelings aktie tijdens het Hanze Trophy weekend bij voetbalclub SVI in Zwolle zuid. Donaties zowel financieel als materieel aan K4TW, maken het mogelijk om zulke projecten te steunen.KiTs for the World doneert  € 1000,- Euro aan de Craig Bellamy Foundation. Uw donaties maken echt een verschil

IDYDC Donaties

Over de organisatie :

De lokatie  van het Hope centrum en IDYDC ligt net buiten de stad Iringa in het hoger gelegen deel van centraal Tanzania, ong 500 km van Dar es Salaam. De uitdaging voor deze regio is o.a. het hoge aantal HIV/AIDS besmettingen,  het hoge aantal vroegtijdigen schoolverlaters  en drugsmisbruik. Het centrum biedt gelegenheid voor  gemeenschapschappelijke activiteiten, o.a. ontwikkeling door voetbal,  in een gemeenschap waar een  ernstig gebrek is aan basisdiensten en kansen voor werkgelegenheid voor jongeren. Meer dan 1240 items aan voetbal -kleding en schoenen gedoneerd aan IDYDC !

GDM Mozambique donaties

Over de organisatie :

GDM is een sport- en recreatie organisatie  die gebruikmaakt van voetbal en andere sporten  om sociale verandering te bevorderen. Opgericht  in 1980 door de Gemeenschap van Manica, in een tijd van wrede burgeroorlog. Juist dan hebben gewone mensen extra behoefte aan sociale activiteiten die hoop  en vertrouwen doen herleven. GDM is van mening dat  dit alles kan gebeuren door te werken aan ondelinge relaties. Uw donaties dragen in grote mate bij aan hun projecten.

Whizzkids South Africa donaties 

Over de organisatie :

WhizzKids United laat zien dat voetbal een perfecte hulpmiddel is om te leren want het spreekt een universele taal die alle kinderen aanspreekt, zowel jongens als meisjes. Ongeacht de cultuur en achtergrond. WKU heeft lokale vestigingen in Kwa-Zulu Natal, North West, Western Cape, Gauteng, en de Oost-Kaap. De Edendale afdeling van WKU, bij het Edendale ziekenhuis in Pietermaritzburg, zal betrokken zijn bij de uitvoering van het Edendale Football For Hope centrum waar voetbal een middel tot ontwikkeling zal zijn die deels tot stand komt door uw donaties. Donaties: Meer dan 1250 stuks aan voetbal -kleding en schoenen gedoneerd aan WhizzKids United. Uw donaties maken het verschil!

YEF Nigeria donaties

Over de organisatie :

De  YEF is een op de jeugd gerichte, non-profit organisatie opgericht in 1995 in Nigeria. YEF richt zich op de behoeften van jongeren door te bouwen aan hun capaciteit dmv  trainingen betreffende  levensvaardigheden, ontwikkeling van leiderschap en gezondheids voorlichting (HIV/AIDS). Bovendien, biedt YEF directe dienstverlening voor STI diagnose, seksueel misbruik counseling en hulp bij gezinsplanning.  Donaties dragen in grote mate bij aan het succes van  YEF.

YEF maakt gebruik van voetbal, drama, straatactiviteiten en sport om jonge mensen met nauwkeurige informatie te bereiken. Deze methoden zijn effectief gebruikt in het bereiken van hun doelgroep, met name school jeugd voor counseling en testing. Donaties: Meer dan 200 voetbalschoenen gedoneerd aan Youth Empowerment Foundation!

United Action for Children 

Over de organisatie :

(UAC) werkte met wezen, straatkinderen  en andere kwetsbare kansarme  jongeren in de afgelopen jaren. De populariteit van voetbal wordt door UAC gebruikt om jonge mensen van de straat te halen en in klaslokalen en opleidingscentra te krijgen.Uw donaties zijn hierbij een belangrijk middel om kinderen hierbij te betrekken.  UAC geeft, tijdens de door UAC georganiseerde kwartaal-,   en vakantie voetbaltoernooien, HIV/AIDS-voorlichting. Ook wordt van de gelegenheid gebruikt gemaakt  om div problemen aan te pakken van  armoede, jeugd werkloosheid, kinderarbeid,  en stammen conflicten in de betreffende regio. De deelnemende jongeren hebben de mogelijkheid deel te nemen aan innovatieve programma’s , van basisonderwijs en beroepsopleiding in houtbewerking en schilderen ,evenals workshops over HIV/AIDS,  onderwijs, sport en hulp & support voor gehandicapten. United Action for Children donaties Donaties: Meer dan 1140 stuks aan voetbal -kleding en schoenen gedoneerd naar United Action for Children.

PlaySoccer Ghana 

Over de organisatie :

PLAY SOCCER is een netwerk van nationale non-profit organisaties  (PLAY SOCCER Cameroon Ghana, Malawi, Senegal, Zambia  and South Africa) gezamelijk onder PLAY SOCCER International,  de hoofdorganisatie in de USA. De PLAY SOCCER missie is duurzame ontwikkeling door sport vanaf de basis. Het aanbieden van onderwijs in gezondheid en sociale ontwikkeling in combinatie met voetbal door wekelijkse aktiviteiten te organiseren waar onderwijs en sport gecombineerd wordt. En uw donaties dragen hier een belangrijke bouwsteen aan bij.Donaties: Meer dan 1201 stuks aan voetbal -kleding en schoenen gedoneerd aan PlaySoccer Ghana. 

Love Life South Africa donaties

Over de organisatie :

Voetbal is een belangrijk onderdeel van gedragswijziging strategie voor HIV preventie sinds de aanvang van de LoveLife spelen in 2002. Deze spelen zijn Zuid-Afrika’s grootste schoolsport initiatief. Het wordt gefinancierd door het nationale ministerie van sport en recreatie (SRSA). De LoveLIfe spelen initieerde sportleague deelname via haar 7000-sterke jeugd service corps, met de uitdrukkelijke bedoeling deze competities te koppelen aan de LoveLife spelen. Deze jonge leiders – die zich voor de Mpintshi aanmelden? (streektaal voor “vriend?) of het groundBREAKER-programma –werkte eerder alleen met basketbal, motivatie, praten, en gezondheid seksualiteit programma’s. Voetbal was een nieuw ontvikkelings tool voor het werken met jonge mensen. Voetbal kleding en schoenen zijn hiervoor zeer welkom en uw donaties dragen bij aan het werk van LoveLife. Donaties: Meer dan 1200 stuks aan voetbal -kleding en schoenen gedoneerd aanLove Life. Uw bijdrage aan ontwikkeling door voetbal maakt een verschil!

Start Again Voetbalschoenen donaties Completed :2015

Over de organisatie :

Start Again’s missie is dat dat jonge mensen zich kunnen ontwikkelen op persoonlijk, spiritueel en sociaal gebied. Hen de kans geven op een volwaardiger leven in hun leefgemeenschap. Start Again Project donaties, meer dan 120 kg aan voetbalkleding en voetbalschoenen geleverd!

V.V SVI Kids Court Netherlands Completed :2015

Over de project

Jongsleden heeft de werkgroep KidsCourt groen licht gekregen van het bestuur voor de realisatie van een kidscourt op de plek van de oude speeltuin. Het veld zal een afmeting hebben van 32 bij 22 meter en omheind worden met hekken en ballenvangers. De bedoeling is om het KidsCourt voor aanvang van het nieuwe seizoen te realiseren. Het Kidscourt zal de druk ten aanzien van wedstrijdcapaciteit en trainingsmogelijkheden op de huidge velden moeten verminderen. Daarnaast biedt het ruimte voor tal van maatschappeljke doelen. Aangezien de kosten voor dit project niet alleen door vv SVI gedragen kunnen worden, zullen wij de steun van sponsoren, leden en derdengelden moeten inroepen. Voor U als leden hebben wij daarom enkele ludieke acties bedacht, en we hopen daarmee op uw massale steun. De komende maanden zullen wij deze, en wellicht andere regelmatig bij u onder de aandacht brangen. KiTs for the World donation 300 Euro voor SVI kIds Court.


Projects completed 2019/ 2020 pre COVID


Forsports Foundation: completion date 2019/ 2020 pre COVID

Over de project

Ghana AIDS commissie prijst Forsports Foundation voor het creëren van grote bekendheid over AIDS in het Sunyani West district. HIV/AIDS coordinator, Sophia Owusu, in Sunyani prijst Forsports Foundation voor het gebruik van voetbal als manier om meer bekendheid te geven aan Acquire Immune Deficiency Syndrome ( AIDS). FF in organiseerde een voetbaltoernooi in samenwerking met Ghana AIDS en de Sunyani West District Assembly op 6 maart 2019 in Odumasi, een voorstad van Sunyani waarbij voorlichting gegeven werd en informatie over preventie maatregelen tegen AIDS.

https://www.sportanddev.org/en/article/news/ghana-aids-commission-applauds-forsports-foundation-creating-massive-awareness-about?fbclid=IwAR2VXeVLk_6wvu-WtpUA53bPdSR1w6HeL8OuiDT-Zwsv0zz7fUgEsKZBGVY

Football for Humanity: Completed 2019 pre COVID

Over de project

Kinderen in Marawi, getraumatiseerd door de gevolgen van oorlog, waren opgewonden, blij en geïnspireerd na het ontvangen van hun vroege kerst geschenk in de vorm van voetbalkleding , geleverd door KiTs for the World in samenwerking met Football for Humanity.

De voetbaltenues waren onderdeel van een donatie gedaan door CSV’28 een grote amateurvoetbalclub uit Nederlan